Mission Statement

De Planteneter inspireert tot, informeert over en begeleidt bij de plantaardige lifestyle. De Planteneter wil mensen hun eigen verantwoordelijkheid voor voeding en gezondheid weer terug geven. Want een gezond lichaam is het resultaat van een gezonde lifestyle.

Bedrijfsgegevens

De Planteneter

  • info@deplanteneter.nl
  • VOF De Planteneter
  • KvK nummer 59694246
  • BTW nummer NL 8536.07.539.B01
Meer

10 Manieren om mee te doen met de Plantaardige Revolutie

door Boele Ytsma op 16 april 2014 om 16:37 over , , , , en
16 apr

Vorige week vertelde ik over de Plantaardige Revolutie die zich over Nederland verspreidt. Steeds meer Nederlanders kiezen voor een plantaardig(er) eetpatroon en ontdekken hoe ze daarmee hun eigen lichaam en de wereld om hen heen kunnen veranderen. Nederland wordt gezonder, duurzamer en een stuk vrolijker. “Niets is sterker dan een idee waarvoor de tijd gekomen is”, zo luidt de bekende parafrase van een uitspraak van Victor Hugo. Dat geldt zeker voor het ‘idee’ van het planten eten. Het is onstuitbaar en aanstekelijk.

Ik geef je vandaag 10 manieren waarop je zelf een onderdeel kunt worden van deze onstuitbare revolutie.

1. Kies voor meer groente en fruit

De eenvoudigste en tegelijk meest krachtige manier om deel te nemen aan de Plantaardige Revolutie is bij je volgende maaltijd te kiezen voor meer groente, fruit, granen, peulvruchten, noten en zaden. Elke maaltijd die jij plantaardig(er) maakt, is een stap naar een andere wereld.

Je maakt elke dag minimaal 3 keer de keuze wat je eet en het is precies déze keuze die de wereld écht verandert. Jouw voedselkeuzes zijn ongelofelijk krachtig. Met wat je in je mond stopt, kies je in wat voor lichaam je wilt wonen. En met waar jij je geld aan uitgeeft, kies je in wat voor wereld je wilt wonen.  Is 100% plantaardig voor jou voorlopig nog een brug te ver, kies dan gewoon voor steeds een beetje meer groente en fruit en steeds een beetje minder dierlijke producten. Elke stap is een stap!

2. Word een échte planteneter

Wil je écht verschil maken, word dan een 100% planteneter. Je zult er geen spijt van krijgen. We zijn immers geboren planteneters, dus als jij gaat eten zoals je gemaakt bent, zul je overvloedig beloond worden met vitaliteit, energie en helderheid. Het is de ervaring van vrijwel álle planteneters: je lichaam vertelt je dat je thuisgekomen bent.

De stap naar een échte planteneter is ingrijpend en het is verstandig om daar hulp bij te zoeken. Dat kan een vriend(in) zijn die zelf de verandering al heeft doorgemaakt, maar je kunt ook kiezen voor een programma van De Planteneter. Tijdens deze online programma’s krijg je dagelijks begeleiding en dat maakt de kans op een succesvolle verandering van je lifestyle bijzonder hoog.

Mensen die de verandering snel willen maken kiezen voor het 28-dagen programma. Daarin ontvang je dagelijks een lesbrief, zodat je kennis over deze lifestyle snel groeit. En natuurlijk krijg je elke dag een recept, een boodschappenbriefje en een opdracht. En de motivatievideo’s en webinars houden je gemotiveerd en scherp. Wil je het wat rustiger aan doen, kies dan voor De plantaardige honderd.

3. Word een ambassadeur van de plantaardige lifestyle

Je kunt natuurlijk de straat op gaan om iedereen te vertellen dat ze plantaardig moeten gaan eten, maar de kans is klein dat je mensen werkelijk aanzet tot verandering. Het verhaal dat wél overtuigt is het geleefde verhaal. Kortom: jouw eigen levensverhaal.

Ambassadeurs van de plantaardige lifestyle zijn mensen die zelf planteneter zijn en daar zich heel goed bij voelen. Er is een bekende uitspraak van Franciscus van Assisi: “Verkondig het evangelie, desnoods met woorden”. Dat geldt voor elk verhaal: alleen het geleefde verhaal inspireert, niet de woorden. En als mensen dan eenmaal nieuwsgierig en open zijn, dan kun je natuurlijk je verhaal vertellen.

Overigens is het dan wel belangrijk dat je verhaal klopt. Blijf jezelf daarom goed informeren en ontwikkelen. Lees boeken en blogs, bezoek lezingen en ga op cursus. Mijn boek ‘Ik ben een planteneter. Net als jij’ is een goed begin. 

4. Word medewerker van De Planteneter

Als je het allemaal wat concreter en praktischer wilt maken, kun je ook medewerker van De Planteneter worden. Vorige week heb ik je uitgelegd hoe je coördinator van lezingen van mij kunt worden in je eigen stad of regio. Het mes snijdt dan van twee kanten: je helpt de plantaardige revolutie verder en je verdient ook nog wat geld. Er hebben zich sinds vorige week al een tiental coördinatoren gemeld, die nu allemaal hard aan het werk zijn.

5. Start een blog, maak video’s, deel op Facebook

Als je planteneter bent, heb je zélf ook een verhaal te vertellen. Vertel dat. Je kunt dat op heel veel verschillende manieren doen: je kunt een eigen blog bijhouden waarin je je ervaringen deelt of verslag doet van je laatste kookkunsten. Je kunt een videodagboek bijhouden, waarin je laat zien wat het planten eten met je doet. Je kunt foto’s van je maaltijden delen op Facebook, Twitter of Pinterest. Delen is het toverwoord!

6. Word affiliate van De Planteneter

Een andere manier om de boodschap van De Planteneter verder te verspreiden en tegelijk wat geld te verdienen is affiliate worden. Je krijgt dan je eigen persoonlijke verkooplink waarmee jij op je eigen website of blog de cursussen van De Planteneter kunt verkopen. Voor elke verkochte cursus betalen wij je dan 20% van de aanschafprijs. Op deze pagina lees je alles over het affiliateprogramma van De Planteneter

7. Organiseer een plantaardige maaltijd voor of met vrienden

Samen eten schept een band– met vrienden of met familie. Daarom is een maaltijd voor en met vrienden een prachtige manier om anderen kennis te laten maken met de plantaardige keuken. Je kunt je gasten verrassen met prachtige recepten, maar je kunt jezelf ook laten verrassen door er een potluck van te maken – dat is een maaltijd waar iedereen zelf iets meebrengt. Wil je je persoonlijke verzameling plantaardige recepten verder uitbreiden, overweeg dan eens een abonnement op De smullende planteneter.

8 . Word activist

Het past niet bij iedereen, maar ook dit is belangrijk: mensen die opstaan en durven te zeggen dat het niet oké is hoe wij omgaan met dieren en met de aarde. Je kunt petities tekenen, met demonstraties meelopen, ingezonden stukken schrijven in kranten, in de politiek gaan of een boek schrijven. De Partij voor de Dieren, de Bond voor Dieren of Wakker Dier kunnen altijd vrijwilligers gebruiken.

9. Zet een voedselcollectief op of doe mee

Je ziet ze in steeds meer plaatsen ontstaan: initiatieven om gezamenlijk bij boeren en tuinders in te kopen. Door als collectief in te kopen is het voor consument én producent heel interessant. De dure tussenhandel verdwijnt, de afstand tussen het land en je bord wordt vele malen kleiner. Niet alleen heb je zo meer controle over de kwaliteit van je groente en fruit, maar ook de milieubelasting van je voedsel wordt veel lager door de korte afstanden.

10. Geef plantaardige cadeaus

Verras vrienden en familie met lekkere, plantaardige cadeaus. Veel mensen kennen de smaak van verse dadels of gedroogde vijgen nog helemaal niet. Of je geeft een feestelijk zelfgemaakt pakket samengesteld uit de ingrediënten van een verrassend plantaardig gerecht, inclusief het recept. Of een mand met seizoensfruit samen met het boek Ik ben een planteneter. Je zou zelfs een programma of cursus van De Planteneter cadeau kunnen doen. Een royaal en gezond cadeau dat zeker tot gesprek zal leiden.

Welke manier past bij jou?

NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan!
 
Voornaam*
E-mail*
 
 
Je ontvangt meteen de laatste nieuwsbrief!
 
dit veld niet invullen s.v.p.

Gratis VIDEOcursus

VIDEOcursus: De 14 geheimen van persoonlijke bloei!
 
Voornaam*
E-mailadres*
 
dit veld niet invullen s.v.p.

Eén week BLOEI!

Waar mag ik de eerste week van BLOEI! naar toe sturen?
 
Voornaam
E-mailadres*
dit veld niet invullen s.v.p.

Boele en Anat starten een beweging!

Hallo aarde is een initiatief van Boele Ytsma en Anat Gringhuis. Zij willen daarmee een beweging starten van mensen die zich verbinden met elkaar, met de aarde, met de natuur. Mensen die verantwoordelijkheid willen nemen voor de aarde uit liefde voor het leven zelf. Licht en vrolijk, gul en gulzig, eenvoudig en overvloedig.

Hallo aarde is een dagelijkse vlog waarin zij je deelgenoot maken van hun boeiende en bloeiende leven. Van het aanleggen van prachtige tuinen en het bouwen van een energieneutraal huis tot reizen naar inspirerende plekken en rijden in een electrische auto. Ze laten je meekijken in hun dagelijkse leven. Ze delen hun recepten voor een gezonde lifestyle (zowel in de keuken als elders in het leven).

LEES HIER MEER!

Bestel hier mijn boek

Hét Nederlandse boek over de plantaardige lifestyle! Als je gezondheid je lief is, wil je dit boek niet missen. 

-- TIJDELIJK UITVERKOCHT! --

Abonneer je op de DAGELIJKSE VLOG van Hallo aarde

Boele en Anat maken elke dag (élke dag!) een video over hun leven. Daarin laten zij zien hoe ze leven, hoe ze eten, hoe ze plannen maken en uitvoeren. Ze laten diep in hun leven kijken en delen hun persoonlijke inzichten over een goed en overvloedig leven. 

Eén ding is zeker: geen dag zal hetzelfde zijn. Kijk hoe Boele en Anat werken aan hun permacultuurtuin, hoe ze hun oude boerderij verbouwen tot een energieneutraal huis, hoe ze zonnestroom opwekken voor hun eigen electrische auto(s), hoe ze een lunchroom in Groningen voorzien van verse groenten, hoe ze hun ideeën en idealen van dag tot dat uitleven. 

Als je je voor € 10,- per maand abonneert op de dagelijkse vlog voorzie je jezelf van een dagelijkse dosis inspiratie en informatie en help je Boele en Anat met de uitbouw van hun plannen. Je betaalt per maand, dus je verplicht jezelf tot niks. Maar je maakt er wel veel moois mee mogelijk.

Abonneer je nu!